Servici

Grila de servici

Kinetoterapie 

Hidrokinetoterapie 

Aqua Gym

Reflexoterapie 

Masaj

Tipuri de masaj : 

Masajul terapeutic; Masajul relaxare (suedez); Masajul facial; Masajul limfatic (drenaj limfatic); Masajul anticelulitic; Masajul somatic; Masajul tonifiere; Masajul reflex;


Kinetoterapie

Ce este Kinetoterapia ?

"Kinetoterapie, ortografiată și chinetoterapie, denumită și chineziterapie sau kinetologie medicală este un tip de gimnastică medicală, care înseamnă, etimologic, terapia prin mișcare.Se folosește pentru recuperare medicală și constă, pe lângă efectuarea unor exerciții, într-un ansamblu de tehnici și metode aplicate în funcție de fiecare persoană și afecțiunea pe care o prezintă. Se folosește pentru recuperare medicală și constă, pe lângă efectuarea unor exerciții, într-un ansamblu de tehnici și metode aplicate în funcție de fiecare persoană și afecțiunea pe care o prezintă.Kinetoterapia face parte din medicină fizică și studiază mecanismele neuromusculare și articulare care îi asigură omului activitățile motrice normale. Are la bază mișcarea efectuată prin programe de recuperare medicală bine structurate, ce au ca scop refacerea unor funcții diminuate. "

Principalele obiective ale tratamentului kinetoterapeutic sunt următoarele:             Relaxarea, corectarea posturii și aliniamentului corporal, creșterea mobilității articulare, creșterea forței musculare, creșterea rezistenței musculare, creșterea coordonării, controlului și echilibrului, corectarea deficitului respirator, antrenamentul la efort și reeducarea sensibilității "

 Hidrokinetoterapie

"Hidrokinetoterapia este folosita prin utilizarea unui bazin amenajat pentru recuperarea şi reabilitarea copiilor si adultilor.

Exercitiile fizice folosite in programele de hidrokinetoterapie au la bază aceleaşi metode si tehnici ca şi cele executate în aer liber intr-un cabinet specializat de recuperare medicala, ţinându-se cont de principiile si avantajele oferite de mediul acvatic.

Hidrokinetoterapia trebuie privita ca o parte principala a complexului terapeutic balnear si se realizeaza pe baza criteriilor generale ale metodologiei balneare, dozata si individualizata in raport cu starea clinica a pacientului."

Exista doua modalitati de recuperare de hidrokinetoterapie:

-partiala: imersia doar a unui membru sau segment de membru;

-generala: imersia intregului corp.

Beneficiile hidrokinetoterapiei:

* redobandirea / dobandirea mobilitatii articulare;

* ameliorarea functionalitati a organismului;

* redobandirea / dobandirea coordonarii;

* cresterea fortei musculare

* scaderea spasticitatii ( apa calda are efectul antispastic);

* corerctarea deficientelor (deformarilor) ale coloanei vertebrale

* îmbunatatirea functiei respiratorii.

 Aqua Gym  

Aqua Gym este un sport care poate fi practicat de orice persona , indiferent de varsta .

Ce este Aqua Gym (gimnastica în apă) ?

"Gimnastica în apă sau Aqua Gym este un tip de antrenament de impact scăzut, dar care lucrează întreg corpul, fiind benefic atât pentru dezvoltarea musculaturii cât și pentru îmbunătățirea rezistenței cardiovasculare.

În funcție de nivelul de fitness al practicanților și de obiectivele antrenamentului, o ședință de Aqua Gym poate fi axată doar pe anumite grupe musculare, incluzând în acest caz exerciții specifice grupei respective sau poate încorpora mișcări clasice de înot și exerciții compuse, menite să sculpteze întregul corp. În general însă, ședințele de Aqua Gym sunt similare celor de aerobic, doar că activitatea se desfășoară integral în apă.

Datorită greutății exercitate de apă, rezistența întâmpinată la efectuarea mișcărilor specifice este mai mare, astfel că antrenamentele de Aqua Gym sunt mai eficiente decât cele de aerobic din punct de vedere al caloriilor arse și efortului depus . Totuși, prin faptul că impactul asupra articulațiilor este mai redus, ședințele de gimnastică în apă sunt adesea percepute

ca fiind mai puțin solicitante decât antrenamentele cardio clasice. '

Rolul și beneficiile gimnasticii în apă ?

"O ședință de Aqua Gym durează între 45 și 60 de minute și poate arde în jur de 500 de calorii, deși rezultatele variază în funcție de exercițiile practicate, ritm, intensitate și de condiția fizică a participanților .

Cât privește beneficiile unui antrenament de gimnastică în apă, acestea includ nu doar îmbunătățirea rezistenței cardiovasculare și a circulației, ci și îmbunătățirea flexibilității și coordonării și tonifierea musculaturii. Gimnastica în apă este și un bun remediu împotriva stresului, relaxând întregul corp și inducând o stare generală de bine . Totodată, sportul este benefic pentru eliminarea excesului de grăsime și remodelarea corpului.

Alternarea mișcărilor energice cu cele menite să relaxeze mușchii este benefică nu doar pentru sistemul cardiovascular, ci și pentru cel limfatic, gimnastica în apă îmbunătățind drenajul limfatic . De asemenea, dat fiind faptul că mișcările se desfășoară în apă, temperatura corpului este mai ușor reglată, evitându-se supraîncălzirea. Astfel, deși antrenamentele pot dura mai mult și pot fi mai solicitante decât cele de aerobic, ele vor fi percepute mai curând drept energizante decât obositoare .

Totuși, gimnastica în apă poate fi și o activitate extrem de solicitantă, antrenamentele putând include activități de impact crescut, precum sprintul sau exercițiile cu greutăți echivalente celor utilizate în antrenamentele de fitness .Intensitatea mișcărilor putând varia în funcție de scopul urmărit.

Spre deosebire de antrenamentele "pe uscat", cele în apă vizează întotdeauna grupe musculare opuse datorită greutății exercitate de apă . Astfel, chiar și exercițiile de izolare din antrenamentele de fitness devin exerciții complexe în ședințele de aqua gym - clasicele flexii pentru bicepși (biceps curls) devin, în aqua gym, exerciții compuse ce antrenează și tricepșii .

Gimnastica în apă este recomandată persoanelor care suferă de artrită, dureri de spate, probleme articulare, celor supraponderale, persoanelor cardiace și femeilor însărcinate "

               Masajul 

Ce este masajul?

"Masajul presupune manipularea straturilor superficiale și profunde ale mușchilor și țesutului conjuctiv in scopul promovării relaxării si stării de bine.Cuvântul provine din arăbescul massa ce înseamnă:a atinge, a simți sau a manipula sau din latinescul massa ce înseamnă "masă, masă densă". Masajul implică acționarea asupra corpului cu presiune - structurată, nestructurată, staționară sau în mișcare - tensiune, mișcare, vibrație, manual sau cu ajutorul unor ajutoare mecanice. Țesuturile vizate pot include mușchi, tendoane, ligamente, piele, articulații, sau alte țesuturi de tip conjunctiv, ca de asemenea și vasele limfatice sau organele din sistemul gastrointestinal.

Masajul poate fi aplicat cu ajutorul mâinilor, a degetelor, coatelor, genunchilor, frunții si picioarelor. Există peste 80 de modalități de masaj recunoscute. Printre motivele cele mai des citate în justificarea introducerii masajului ca terapie se află cererile clienților și eficacitatea clinică percepută.

Masajul se poate face la toate vârstele, chiar și la sugari, condiția de bază fiind ca poziția pacientului să fie relaxată . În mediile profesionale, masajul implică așezarea clientului pe o masa de masaj, așezarea acestuia pe un scaun de masaj sau întinderea acestuia pe o saltea, pe podea. Subiectul supus masajului poate fi dezbrăcat complet sau parțial. Anumite părți ale corpului pot fi acoperite cu prosoape sau cearceafuri."  

Tehnici de masaj manual efectuat de catre maseur :

" Masajul clasic

- tehnici clasice - principale: netezirea, fricţiunea, frământat, tapotament, vibraţia;

- complementare: cernutul, rularea, presiunea şi tensiunile, tracţiuni, scuturări, elongaţiile, pensări, ciupiri ; "

Tipuri de masaj manual efectuat de catre maseur :

a) "Masajul terapeutic - masajul terapeutic sau masaj de remediere este considerat o formă de tratament paramedicală în urma unei afecţiuni şi nu numai ; - se realizează pe zona tensionată, în scopul de a ameliora simptomele apărute. Masajul terapeutic face parte din procedurile de recuperare medicală şi este un bun tratament pentru afecţiunile motorii ;

- de asemenea, el stimulează circulaţia sângelui, are efect antialgic, îmbunătăţeşte mobilitatea articulară şi metabolismul local ; - aduce beneficii considerabile în afecţiuni precum hernia de disc, discopatia şi spondiloză cervicală, artroza, tendinita şi multe altele. Se fac mai multe şedinţe consecutive până la vindecarea completă ;

b) Masajul relaxare ( suedez ) - cuprinde mai multe forme de masaj ; - se folosesc mişcări şi tehnici uşoare, blânde şi relaxante. - ajută la eliminarea stresului din organism, la relaxarea generală a organismului, îmbunătăţeşte circulaţia sanguină, dar şi elimină tensiuni le articulare, stimulează limfa, detensionează muşchii contractaţi, echilibrează sistemul nervos, calmându-l şi stimulându-l. Este recomandat şi femeilor însărcinate.

c) Masajul facial

- este o terapie ce include nu doar faţă, ci şi gâtul şi decolteul. - are efect calmant, reda elasticitatea şi supleţea tenului, reduce ridurile şi ajută la ridicarea pomeţilor ;, eliberează stresul acumulat în corp, încetineşte procesul de îmbătrânire şi ajută la oxigenarea celulelor, eliminând astfel toxinele ;

d) Masajul limfatic ( drenaj limfatic ) - constă într-un preso-masaj, în care se acţionează asupra ganglionilor limfatici ; - efectele masajului limfatic se vor simţi imediat prin dinamizarea circulaţiei limfei, întărirea sistemului imunitar, eliminarea toxinelor din corp, intensificarea curentului limfatic şi eliminarea apei din organism ;

e) Masajul anticelulitic - este un tip de masaj aplicat local pe zonele afectate de celulită, în scopul de reducere a acesteia ; - se efectueaza pe şolduri, picioare, fese şi abdomen ;

f) Masajul somatic - masajul somatic presupune procedee specifice: batere, scuturare, presare sau simpla mangaiere ; - in functie de profunzimea si ritmul mangaierilor, masajul somatic poate stimula sau calma ; - masajul somatic are multiple beneficii asupra corpului uman: imbunatatirea circulatiei sangelui, eliminarea toxinelor, eliminarea tensiunii musculare , creste elasticitatea pielii, elimina oboseala accentuata si mentine o stare buna de sanatate ;

g) Masajul tonifiere - face parte din categoria masajelor corporale cu efecte multiple ; - in principal are scopul de a reda tonusul tesutului muscular si tegumentului. - se recomanda masajul de tonifiere in perioadele postoperatorii, in cazul sedentarismului si pentru orice cauza care genereaza atrofie musculara. Frecventa masajelor de tonifiere se stabileste individual, in functie de gradul de atrofiere si degradare. - masajul de tonifiere are multiple benefici : relaxeaza muschii , activeaza circulatia in capilare si in vencreste temperatura locala , activeaza circulatia prin comprimarea vaselor profunde sangvine si limfatice , imbunatateste tonusul fibrelor musculare si procesele metabolice din muschi , mentine si stimuleaza calitatea fibrelor musculare , previne aparitia intinderilor si a contracturilor musculare , regenereaza tesutul muscular si indeparteaza celulele moarte si imbatranite ;

h) Masajul reflex - masajul ţesutului conjunctiv  

Reflexoterapia

Reflexoterapia se folosește ca metodă terapeutică naturistă pentru a favoriza relaxarea și vindecarea trupului, a minții și a sufletului. Se foloseşte prin tehnici de apăsare şi stimulare a punctelor reflexogene de la nivelul tălpilor şi a palmelor. Prin acestea se stimulează anumite zone din organism şi se repun în funcţiune organe şi zone afectate de boli. Ea mai poate fi folosită ca metodă de analiză a stării de sănătate și folosind indiciile oferite de picioare și mâini, se pot face descoperiri privind adevărata personalitate a unei persoane . Ca terapie naturistă prin reflexoterapie se acționează asupra mâinilor, picioarelor și uneori asupra urechilor pentru a induce relaxarea, alinarea durerilor dar și pentru a stimula capacitatea de autovindecare a organismului. La reflexoterapie , piciorul si celelalte membre unde aceasta se realizeaza sunt "harta" organizmului , iar asa bolile sunt detectate. 

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți